Skladniki:
- 350 gr czekolady (50-60% kakao)
- 250 gr masla
- 3 jajka
- 250 gr ciemnego cukru
- 110 gr przesianej maki
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 175 gr malin
Na wysmarowana maslem blache wylac polowe masy, ulozyc maliny i przykryc reszta ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C ok. 40 minut. Sprawdzic patyczkiem czy gotowe. Pokroic w kwadraty i poczekac az przestygnie. Oprzec sie pokusie natychmiastowego spalaszowania. ;)
Te brownie sa naprawde przepyszne! Slodkie, mocno czekoladowe, wilgotne, ehhh... maliny komponuja sie idealnie! Wszystkim w pracy smakowaly i wydaja sie byc idealnym rozwiazaniem na popoludniowy podwieczorek do kawy lub herbaty.
3 komentarze:
Bardzo eleganckie :)
Hmmm... do bardzo eleganckich troche im brak jednak. Mysle, ze nastepnym razem spokojnie moglabym upiec w nieco mniejszej formie - beda wtedy wyzsze i zgrabniejsze.
Mnie się i tak podobają. Pożarłabym je bez chwili wahania
Prześlij komentarz